Doe je even rustig aan, Annie?

Soms moet je even jezelf ‘herinneringen’ waarom je bepaalde keuzes maakt of waarom je een bepaalde leefstijl volgt. Nou weet ik niet of jij een echte streber bent maar ik bijvoorbeeld wel, en dat kan onwijs goed zijn maar dat kan ook echt mijn valkuil zijn.

Zo kan ik bijvoorbeeld ergens vol voor gaan, en blijkbaar ben ik dan ook heel streng op mijzelf. Maar wat is dan streng? Het duurde heel lang voordat ik door had wat dan echt streng voor jezelf zijn betekend aangezien ik dacht dat het gewoon heel normaal was om zo gedisciplineerd te zijn tot dat ik bleef horen van anderen; waarom ben je zo streng voor jezelf? En er even een belletje ging ringen bij mij haha, tijd om Annie te herprogrammeren. Annie is mijn brein in dit verhaaltje trouwens.
Nou vind ik bepaalde discipline juist heel er goed, maar er moet natuurlijk wel een leuk balans blijven. We leven althans maar 1 keer en dat moet natuurlijk wel zo leuk mogelijk blijven!

Laat ik even de strijd tussen Annie en mij omschrijven, en ja je mag lachen! Ik werk 6 dagen per week, ik train momenteel nieuwe coaches, mijn to-do lijst is veel te groot en alles heeft prioriteit. Gezond zijn is voor mij ook een hele grote prioriteit, ik eet zoveel mogelijk vegetarisch, maar daar begint het al, het liefst eet ik een plantaardig dieet maar ik kom er niet aan toe in Singapore, vind ik heeeel erg. Daar buiten wil ik graag sociaal doen, ben ik een avond alleen dan kan ik het heel fijn vinden maar ik ben er achter gekomen hoe leuk ik het vind om sociaal te zijn dus thuis blijven kan echt niet! Nou wil ik ook heel graag mijn fotografie doen, bakken, naar de sportschool, zwemmen, zonnen, schrijven, stappen en om het allemaal te doen probeer ik mijn leven zo te plannen dat alles past! Want dit moet natuurlijk wel in mijn dagelijkse leven passen..

En dat ging vorige week super goed, ik dacht wow als ik zo door blijf gaan met knallen ga ik echt veel bereiken! Hoe bedoel je EGO?! Tot ik naar F1 ging en twee dagen ging drinken, en dus ook niet zo fit was op maandag, en ook niet helemaal fit op dinsdag. En toen voelde ik mij schuldig, waarom ben ik gaan drinken? Overdenken = stress = moe. Resultaat: Nien voelt zich down.

Zie je het patroon? Veel te doen veel doen tegelijk, niet mijn rust nemen, maar ook echt schuldig voelen als ik dus niet alles doe wat ik wil. Hoooo is even, even normaal doen Annie. Het leven moet toch leuk blijven?!

We leven in een tijd dat alles maar meer en meer moet zijn, en niks doen is iets negatiefs, en waarom? Niks doen, of even tijd voor jezelf nemen om op te laden is zo belangrijk! Want als jij niet voor jezelf zorgt en jij niet jezelf oplaad kan jij dalijk helemaal niks meer en dat is toch hartstikke zonde?

Iedergeval, Annie en ik, daar waren wij gebleven. Dus dacht ik ok Nien, vandaag na werk ga jij naar het strand en je gaat daar op je reet zitten en niks doen! Ik kom aan op Sentosa, loop een tijdje langs het water tot ik een plekje vind waar ik neer ga ploffen. En wat gebeurd er? Het moment dat ik stil lig gaat lieve Annie natuurlijk overuren draaien, zo veel nadenken. Wat ga ik doen? hoe ga ik het doen? Hoe ga ik nu rustig aan doen zodat ik weer meer kan doen? Ik had de keuze gemaakt om rustig aan te doen maar het duurde even een tijdje voordat mijn brein en ik op 1 lijn lagen. Dus dacht ik weetje Annie, ga jij lekker nadenken, je kan de pot op! Dus liggen maar en wachten, die Annie word vanzelf wel moe als je het geen aandacht geeft, lijkt wel een klein kind af en toe.

En het werkte! Een uurtje later, na dat ik werd wakker gelikt door een hond, (dankjewel voor de liefde) dacht ik ah daar ben ik weer. In het moment, dankbaar dat ik hier kan zijn, op het strand in Singapore.

Annie, ik vind je heel lief, maar ik ga je alleen gebruiken als ik je nodig hebt, voor de rest mag je in de hoek zitten met je rug naar alles toe tot je weer normaal kan doen. Love you

Genieten op Sentosa

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s