Lief voor jezelf zijn

Het is twee uur ’s nachts, ik heb een jetlag. Ik dacht altijd dat vliegen naar Europa vanaf deze kant mij een jetlag bezorgde maar deze keer is het overduidelijk andersom. Waarschijnlijk had ik ook de motivatie om het meeste uit mijn vakantie in Nederland te halen en liet ik moeheid niet eens toe.

Het voelt goed dat ik mijn buikgevoel heb gevolgd en naar huis ben gevlogen voor kerst en oud en nieuw. Ik had het nodig om te realiseren wat ik wil en waar ik mij goed bij voel. De afgelopen 10 dagen in Nederland heb ik niets meer dan genoten, mijn agenda was zo’n beetje vol met afspraken om al mijn lieve vrienden en familieleden te zien en het was het helemaal waard. Natuurlijk heb ik ondertussen ook kunnen relaxen door lekker in bad te gaan of een ochtendje bank hangen maar meeste van de tijd was ik up and running en het was heerlijk! Ik heb niet te veel na gedacht maar gewoon gedaan en je weet wat ze zeggen als je even stopt met na denken, acties onderneemt en dingen los laat, puzzeltjes stukjes vallen ineens weer samen.

Ik heb gemerkt dat ik een soort verlangen had naar huis omdat ik dacht dat ik mij daar beter zou voelen, veiliger in mijn comfort zone en ik ben blij dat ik heb geluisterd naar mijzelf. Ik ben altijd een grote voorstander geweest van avontuur, uit je comfort zone gaan maar als ik niet helemaal lekker in mijn vel zit verlang ook ik als mens met gevoelens naar een veilige omgeving. Dat is iets wat ik over de jaren heb moeten leren, mij zelf niet oordelen als ik heb even zwaar heb of niet lekker in mijn vel zit. Dat het ok is om mij zo te voelen en ik hoef niet altijd sterk te zijn en klaar voor avontuur. Ik had het nodig om naar huis te gaan en even niet op een nieuw avontuur te gaan, maar gewoon 10 dagen in een bekende omgeving met mensen waar ik om geef. Uiteindelijk help je jezelf alleen maar want als ik dit gevoel zou vechten en het als falen zien zou het alleen maar erger worden. Lief zijn voor jezelf, het is zo fijn en zo effecient.

Ja, het is een uitdaging om alleen naar het buitenland te verhuizen maar het heeft mij zo veel geleerd en zeker 1 van de belangrijkste dingen is dat ik heb geleerd om naar mijzelf te luisteren. Mijn gevoel te volgen, en niet zomaar andermans mening over te nemen omdat je niet weet wat het beste is voor jezelf. Ik weet hoe het is als je mentaal echt niet weet wat je moet doen maar de antwoorden zitten altijd in jezelf. Misschien niet meteen, maar de eerste stap om er achter te komen wat het beste is voor jou, is je gevoel volgen. En blijf bewegen, gaan, zit niet stil, het maakt niet uit waar maar je weet wat je wilt, als je weet wat je niet wilt.

Als je niet gelukkig bent in de situatie, stap er even uit, merk wat het met je doet. Niet de goede keuze? Prima, volgende keuze. Zie het als een leuk spel, als jouw eigen spel waar jij de regels bepaald. Want dat is leven, er achter komen wat bij jou past door te doen, door ervaringen mee te maken door het avontuur aan te gaan. Of dat nou is op vakantie gaan, een nieuwe hobby starten, tijd voor jezelf nemen of even weer een goede band creëren met een belangrijk persoon in je leven. Het hoeft allemaal niet groot, kleine stapjes helpen, namelijk elk stapje helpt in de juiste richting.

Proost op lief zijn voor jezelf!

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s