Know your values

Waar hecht jij waarde aan in het leven?

Ik ben erg wispelturig en ik ben onwijs beïnvloedbaar voor meningen van anderen. Dat is een grote les die ik heb moeten leren waardoor ik nu bijvoorbeeld weet dat ik nooit te veel advies moet vragen aan anderen maar mijn eigen gevoel moet volgen. Dat is niet altijd even makkelijk, maar terug trekken en de tijd nemen om keuzes te maken leiden vaak wel naar de keuzes die vanuit jezelf komen en dan dus ook nooit verkeerd zijn.

Er is tegenwoordig zoveel keus, kijk maar naar mij. Anderhalf jaar uit een backpack geleefd, veel rond gereisd en nu verhuisd naar Singapore. De afgelopen jaren heb ik zo veel gedaan, zo veel op en neer gereisd tussen Nederland en verschillende landen, zo lang vrienden en familie moeten missen maar tegelijk ook weer zo veel nieuwe vrienden ontmoet. Een ding wat ik heb geleerd door heel veel alleen te zijn en na te kunnen denken, zijn mijn waardes in het leven.

Veel mensen hebben geen idee dat ik hopeloos romantisch kan zijn, keihard voor de liefde kan vallen en het heerlijk vind om veel mensen om mij heen te hebben. Maar toch doe ik dit allemaal alleen, waarom? Omdat ik niet wil wachten op iemand anders om mijn dromen waar te maken. Ik ben verantwoordelijk voor mijn leven om het zo leuk mogelijk te maken.

Natuurlijk vind ik het onwijs gaaf, en misschien zoals jullie hebben gezien op mijn ‘geweldige instagram leven’, kom ik net van een weekendje Bali om mijn vriendin te bezoeken en een feestje af te tikken. Absoluut een mooi weekend haha, maar  deze huismus vind het ook heerlijk om naar de markt te gaan om vers fruit en groente te kopen om vervolgens lekker burgelijk los te gaan in de keuken.

Om heel eerlijk te zijn heb ik een toekomstplaatje die ik visualiseer. Mijn maatje te vinden, ergens in een warm land aan het strand te wonen waar ik zo veel mogelijk vers fruit en groente kan vinden. Waar ik mijn toekomstige kinderen laat zien hoeveel moeder natuur ons geeft en wat voor goeds het je doet. Waar ik ’s ochtends wakker kan worden en een heel simpel leven kan hebben, waar ik grotendeels op blote voeten kan lopen en ’s ochtends een duik in de zee kan nemen in plaats van de douche in te stappen. En het liefst bucknaked please ! 😉 (yes it is buck naked, not butt naked)

WAT.DOE.JIJ.IN.SINGAPORE?!

Haha zoals ik zei; dat is mijn idee voor de toekomst. En precies nu is mijn kans om te werken en die droom realiteit te laten maken. Om geld te sparen, om een plan te maken, om uit te zoeken in welke richting ik de volgende stap in mijn leven zet. En eerlijk is eerlijk, wie geniet niet van weekendjes weg naar Bali?

Kortom hoe dichter ik bij mijzelf blijf en weet waar ik waarde aan heb, hoe gelukkiger ik mij voel en ik tegenvallers beter kan handelen. Want die heb je nou eenmaal in het leven, kijk maar naar mijn romantisch liefdesleven die in duigen viel. Maar zonder die tegenvaller had ik nooit geweten hoe graag ik dit toekomst plaatje zou willen en had ik misschien totaal de verkeerde richting op gegaan na dat ik uit New York kwam zetten met de mindset dat ik voor altijd vrijgezel wilde zijn haha.

Elke ervaring die je meemaakt, leert je iets over jezelf. Als je bewust leeft, kom je er achter wat jouw waardes in het leven zijn. Hecht jij waarde aan een carrière? Kijk dan wat je kan doen om je passie te vinden en zodat je urenlang kan werken zonder compleet kapot te gaan door stress. Hecht je juist heel veel waarde aan familie en vrienden, tijd samen te besteden maar zit je 60 uur per week in het kantoor? Vraag je dan af of je misschien niet beter van baan kan wisselen. Hecht jij heel veel waarde aan reizen, maar met een bepaalde stabiliteit, kijk dan of je een tijdelijke basis kan vinden waaruit je makkelijk kan reizen zoals ik doe vanuit Singapore. Waar het om gaat is dat jij jouw eigen waardes ontdekt en je leven leid hoe jij het wilt, en niet hoe iemand anders vind hoe jij het moet leven.

Ik heb ieder geval weer even mijn levensverhaal op de tafel gegooid. Nou ben jij aan de beurt, heb jij al ontdekt waar je echt waarde aan hebt in het leven en neem jij controle over je leven?

DSC_0159
“Focus on making choices to lead your life that aligns with your core values in the most purposeful way possible.” 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s