Stop comparing yourself to others

Iedereen heeft die fases of momenten dat je, jezelf vergelijkt met iemand anders. Momenten dat je gekwetst bent, je alleen voelt of vanwege een gebeurtenis in je leven die je geraakt heeft.

Het belangrijkste op dat moment is, accepteer dat jij je zo voelt. Accepteer dat het oké is en dat jij een reden hebt om je zo te voelen. Wat wij voelen is een emotie, dat is niet iets waar wij controle over hebben. De enige controle die jij hebt, is het accepteren en een plek te geven. Een plek waar het kan oplossen en het jou niet meer zo pest.

DSC_0519

Een heel belangrijk aspect is je gedachtegang, je hebt absoluut controle over je gedachte gang. Het klinkt heel makkelijk, dat is het niet, maar het is niet onmogelijk. Vanaf jongs af aan worden wij geconditioneerd, hoe wij worden opgevoed, wat wij meemaken, alles wat wij leren in ervaring of door bijscholing is hoe ons geest is gebouwd. Maar alles wat je leert, kan je ook weer afleren, en alles wat je nog niet weet, kan je, jezelf leren. Klinkt ingewikkeld hé? Wij mensen zijn de enige levende wezens die zo veel controle kunnen hebben over onze geest, mede dankzij alles wat wij geleerd hebben van elkaar in de jaren dat wij op deze planeet leven. In de toekomst weet jij precies waarom je die informatie of gevoelens nog niet kon plaatsen, omdat je dat simpelweg nog moest leren.

Misschien vergelijk jij jezelf continue op instagram met alle mooie perfecte vrouwen die je daar ziet. Denk dan voor jezelf na, wat betekend dat voor mij? Waar komt dit vandaan, dat dit gevoel opkomt, wat moet ik nog leren over mijzelf?

Of als je jaloers bent op iemand zijn leefstijl. Wat zijn de echte verlangens in mij en ben ik echt gelukkig met wat ik nu doe in mijn leven? Niets is erger dan continue tegen jezelf liegen en later terug kijken op je leven om in te zien dat je nooit naar je diepste gevoelens en verlangens hebt geluisterd.

Wat is de reden dat mensen vaak onzeker of jaloers zijn? Omdat ze iets zien in een ander wat zij ook willen. Dus vraag jezelf dan ook af, kan ik van die persoon leren? Wat raakt mij zo, wat wil ik echt? Of is het maar schijn, en waardeer ik niet wat ik nu heb?

En sommige gevallen is gewoon heel simpel, je hoeft je eigen gedachtegang niet te geloven. Soms is het geheel onterecht en moet je gewoon even jezelf niet zo serieus nemen. Weg schuiven die gedachte en focus op het positieve!

Dus stop met jezelf vergelijken en stop met je tijd te verspillen die je hier hebt voor 1 leven. Het is jouw leven, en jij kan je leven precies zo inrichten hoe je dat wilt. Het zal nooit perfect zijn, maar elke minuut die jij besteed aan negativiteit is een weggegooide waardevolle minuut.

DSC_0723

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s