How do I afford my lifestyle? And are you ready to pack your bags?!

De laatste tijd ben ik steeds meer benaderd met allerlei verschillende vragen over mijn reizen en leefstijl. Wat ik overigens onwijs leuk vind want vaak komt het ook samen met onwijs lieve complimenten! Natuurlijk wil ik met alle liefde de vragen beantwoorden en de meest gestelde vraag is dan ook:
Hoe kan jij je deze leefstijl veroorloven?
Nou heb ik niks meer in Nederland, geen huis of baan waar ik naar terug moet. Wat mij de vrijheid geeft qua tijd en geld en ik alleen maar hoef te focussen op de kosten die ik tijdens mijn reizen maak. Dus wat geeft mij de kans om al meer dan een jaar te reizen?
Kort en krachtig: budget reizen. Ben ik eeuwig op ‘vakantie’? Nee absoluut niet, ik leef heel basic wat ik overigens helemaal niet erg vind want zoveel heb je ook niet nodig! Wat houd budget reizen dan precies in? Ik zal even een lijstje voor je maken met mijn beste tips:

Eten
Uitzoeken hoe je het goedkoopst kan eten maar voor mij heel belangrijk, ook gezond! In aziatische landen, denk dan aan lokaal eten! ‘Streetfood’ of warungs hebben heerlijke maaltijden voor echt geen geld! In Australie ging ik los op de farmermarkets en daarna lekker zelf mijn maaltijd maken in de keuken! Ook eet ik geen vlees wat heel veel geld scheelde in Australie, en overigens is dat veel beter voor jezelf en voor de natuur, win-win!

Accomodatie/verblijf

Ik verblijf heel veel in hostels wat onwijs leuk is want je ontmoet allerlei gave mede reizigers met heel veel bijzonder verhalen die je onwijs kunnen inspireren voor je volgende locatie! Je deelt verhalen met elkaar en vanaf het moment dat je met elkaar optrekt ben je elkaars beste vriend! Zo kan je overigens bijvoorbeeld ook een scooter samen huren en zo de kosten delen wat ook weer scheelt! Voor hostels gebruik ik zelf het meest de website www.booking.com die de beste deals heeft! Ben ik de hostels even zat? Dan kijk ik naar een kamertje, in Canggu verbleef ik bijvoorbeeld in een guesthouse voor een leuk prijsje omdat ik wat langer bleef.
In Australie woonde ik in Brisbane, wat meer betaalbaar is dan bijvoorbeeld Sydney of Melbourne. Voor een leuke prijs deelde ik het appartement met mijn kamergenoot en drie andere huisgenoten en het was altijd onwijs gezellig! In australie is het handig om de website www.flatmates.com.au gebruiken voor een kamertje!

Shoppen

Budget reizen betekend dus ook minder shoppen. Natuurlijk koop ik af en toe wat leuks voor mijzelf en heb tenslotte net een nieuwe camera gekocht maar ik koop echt alleen wat ik waard en nuttig vind om te kopen. In elke stad die ik bezoek wat kopen? Nee dat zeker niet en overigens zou dat niet eens in mijn backpack passen! Qua kleding koop ik bijvoorbeeld ook echt wat ik nodig heb en probeer ik vaak ook in de sale te shoppen wat ook weer veel scheelt.

Tickets

Ik probeer zoveel mogelijk naar het goedkoopste land door te reizen. Natuurlijk maakt het ook uit wat de kosten van het land zijn want misschien heb je wel een goedkoop ticket maar is het land weer heel duur. Dus ik probeer altijd in te schatten hoeveel gaat het ticket mij kosten, en hoeveel zal ik ongeveer in het land zelf kwijt zijn. Overigens heb je ook de die hard budget travelers die echt alleen maar met 1 tas reizen en zo dus nooit extra bagage hoeven in te checken! Scheelt mooi even 20 euro per vlucht!

Alcohol

Dit kan een heleboel schelen! Ik drink bijna geen alcohol meer, heel af en toe, zoek ik een feestje op maar ik heb steeds meer een hekel gekregen aan hangovers en vind het een verspilling van mijn dag als ik met een hangover wakker word. Overigens zoals ik eerder benoemde vind ik een gezonde leefstijl heel belangrijk en maakt mij dat ook gelukkig, dus vaak laat ik drank staan en daar voel ik mij heel goed bij! Als ik dan toch even een drankje wil, geniet ik meestal met een biertje of een wijntje van de zonsondergang en voel ik mij de volgende dag gewoon fit.

Aan de wandel

Ik loop zoveel mogelijk, wat goed is voor tha booty en voor je portomonnee! Laatst was ik in Kuala Lumpur en heb ik echt alles lopend gedaan! Wat een goed beeld van de stad geeft omdat je overal kan stoppen waar je wilt en echt de omgeving kan zien. Van te voren is het ook slim om te bekijken wat de beste reisopties zijn in het land zelf! Zo was een uber van het vliegveld heel duur maar is de shuttle bus echt onwijs makkelijk en goedkoop! In het stadscentrum rijden er gratis bussen die je kan pakken, en hoe ik dat weet? Simpelweg door de mensen die ik ontmoet of zelf research te doen via google!

Kies een budget
Al met al komt het er op neer waar jij ook waarde aan hebt en waar jij je geld aan wilt besteden. Door een budget te maken kan jij bijhouden waar je, je geld aan besteed en wat je dus overhoud. Als je bijvoorbeeld in een prive kamer verblijft kan je dat in balans brengen door minder uit te geven aan eten en drinken en andersom!
Om een groter plaatje te geven aan mijn reizen. Ik werk tot ik genoeg geld heb gespaard of mijn visum bijvoorbeeld verloopt en weer kan reizen, tijdens het reizen ben ik niet aan het werk maar ik zorg dat ik weer op tijd naar een land ga waar ik weer centjes kan verdienen. Zo is het handig om dat te doen wanneer je nog een buffer hebt en niet aan het stressen bent dat je geld opraakt terwijl je geen baan kan vinden! Overigens is het ook heel makkelijk om een working holiday visum aan te vragen voor landen als Australie, Nieuw Zeeland en Canada!
Het komt allemaal neer op de keuzes die we maken en waar wij waarde aan hebben. Hoe langer ik aan het reis ben, hoe meer waarde ik heb aan ‘simpel leven’ en alles er uit te halen door ervaringen. De mensen die je ontmoet, die plekken die je ziet, dat gaat voor mij niet op tegen de spullen die ik in mijn huis heb staan.
Voel jij je geroepen om deze leefstijl te hebben? Pak je tas en ga er voor! Vandaag leef je, niemand beloofd je morgen, ga je dromen achterna en je zal er gegarandeerd geen spijt van hebben!

4 gedachtes over “How do I afford my lifestyle? And are you ready to pack your bags?!

 1. Oh wat is dit een inspirerend artikel! Dromen is het aller belangrijkste denk ik. Als er iets is dat je echt heel graag wil, moet het lukken. Het is misschien niet makkelijk maar het moet zeker lukken!

  Liked by 1 persoon

  1. Dankjewel!
   Absoluut! Waar een wil is, is een weg!
   En het is toch alleen maar heerlijk, het avontuur aan gaan? Ja je kan op je bek gaan, maar dat houd het leven toch ook een beetje spannend in plaats van alleen maar veilig en comfortabel hihi

   Liked by 1 persoon

  1. Hi Didi!

   Dankjewel! Ik kan het echt alleen maar aanraden!
   Er zijn verschillende manieren om aan een baan te komen en het ligt er ook aan waar je naar toe wilt!
   Landen zoals Australie, Canada, Nieuw Zeeland bieden een ‘working holiday visum’ aan waar door je dus de geledenheid hebt om 1/2 jaar te werken in het land. Daar een baan zoeken is niet moeilijk maar je moet zoals overal gewoon moeite doen! Je c.v. oppeppen en langs gaan bij bedrijven!
   Je hebt geen connecties als je in een nieuw land aankomt dus moet je alles zelf doen, wat een hele gave uitdaging is maar als je het echt probeerd komen er altijd banen op je pad!!

   Ik ben heel benieuwd, laat maar weten of de plannen door gaan! Ik hoop het wel want je zal er nooit spijt van hebben!

   Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s