My last two weeks in Bali

Van Canggu wat ik inmiddels een beetje thuis noem, naar Uluwatu waar ik de mooiste stranden heb gezien van Bali.

In Canggu had ik een mooie deal gevonden waarbij ik kon verblijven in mijn eigen kamer plus badkamer en dus echt een beetje mijn eigen plekje had. De keuken was gedeeld met de anderen mensen die er woonde en het voelde echt een beetje als een thuis plekje. Zo had ik de tijd om even te relaxen en gewoon te settelen op 1 plek, want mijn reizen zijn gaaf, maar een basis is wat ik wel nodig heb zo af en toe!

Canggu was een tijd dat ik compleet open-minded nieuwe dingen heb uitgeprobeerd en ervaren. Zo ben ik twee keer naar een estatic dance geweest bij yogastudio Samadi en heb ik mijn eerste tarot kaart lezing gehad. Ik heb rond gereden op de scooter en weer een andere kant van Bali leren kennen. Langs marktjes gaan voor vers fruit, anderhalf uur naar het noorden rijden om meer van de natuur te zien en vervolgens kou lijden in de regen op de scooter haha. Zoveel mogelijk de zonsondergang bekijken op het strand, een drankje doen bij Old’s man cafe of lunchen bij het populaire cafe Crate. Voor mij was Canggu een tijd dat ik weer een andere kant van mezelf leerde kennen en ontdekken hoe snel je van een plekje ‘thuis’ kan maken.

 

Na twee weken in Canggu te hebben gezeten besloot ik naar Uluwatu te gaan, een plek die ik nog niet gezien had van Bali. Eigenlijk verblijf ik niet in Uluwatu zelf maar verbleef ik in het midden van het meest zuiden stukje van Bali, om vanaf daar overal met de scooter heen te kunnen rijden. Mijn verblijf was simpel, een klein bed and breakfast, maar ik heb er reizigers leren kennen die voor altijd in mijn hart zitten.

Samen met twee andere meiden, nu noem ik ze vriendinnen, hadden wij scooters gehuurd en zijn wij gewoon gaan rijden. We zijn zo’n beetje alle mooie stranden afgegaan; Nusa Dua, Green Bowl beach, Nyang Nyang beach, Padang Padang beach en ook zulke mooie uitzichtpunten gezien. Het was natuurlijk ook regenseizoen maar we wisten er altijd het beste van te maken. Bijvoorbeeld het moment dat we op het strand zaten en het begon te regenen, maar niet een klein beetje, nee echt een oprechte grote storm met onweer en bliksem. Gieren en lachen naar het enige schuilpunt gerend waar wij met allemaal locals zaten die hun Engels probeerden te verbeteren door met ons te praten. Overigens kwam er geen einde aan de regen, dus besloten wij te gaan lopen. Iedereen die er is geweest, weet dat je altijd eerst de enorme kliffen af moet om bij het strand te komen. Dus wij naar boven lopen, helemaal doorweekt, begonnen wij te zingen en zijn wij niet gestopt met zingen tot wij weer in het hostel waren. Wat een lol hadden wij en hoe positief wij samen waren als een team. Ik kan oprecht zeggen dat in de drie dagen wij zo’n sterke band hebben opgebouwd, dus moest ik wel even een traantje laten bij het afscheid. Mijn laatste paar dagen in Bali waren echt onvergetelijk voor mij en daar ben ik onwijs dankbaar voor. En dit is precies waar mij de drive geeft om te blijven reizen.

 

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s