Einde van Australie

Een jaar geleden vertrok ik met alleen een ticket, visum en een backpack uit Nederland, op naar avontuur. Ik moet zeggen dat ik dat avontuur een beetje onderschat had, ach ik laat het allemaal op mij afkomen, aangezien dat ook de meeste reacties waren die ik kreeg van medereizigers. Ah joh, geen zorgen, alleen maar gaaf!

Nou ben ik behoorlijk tegen mijzelf aangelopen, geleerd hoe ik het minst (en meest!) stress ervaar en hoe ik dat kan voorkomen. Uiteindelijk is het 1 mooi en groot avontuur geweest waar ik mijzelf uitgedaagt heb, volgehouden heb en onwijs mooie herinneringen gemaakt hebt.

De laatste tijd voelde ik mij steeds fijner en gelukkiger in Brisbane, oh wat ben ik gek op deze stad, maar misschien is het ook de comfort van een ‘thuis’ gevoel te hebben. Ik ben gesetteld, heb mensen leren kennen, ik weet waar de leuke plekjes zijn. Ook houd ik er van om voor mijzelf te zorgen, veel groente te eten, lekkere maaltijden te maken, en wat is er dan niet leuker dan al de boerenmarkten die je hier kan vinden?! Heerlijk op zondag de markt op gaan en voor een mooie prijs super veel groente inkopen om daar heerlijke gezonde maaltijden van te maken. Het weer is ook altijd mooi en ik kan er zo van genieten, het lijkt er op dat ik mijn ideale stad heb gevonden om te wonen. Je rijdt de stad uit en komt in een natuur terecht waar ik geen genoeg van zou kunnen krijgen.

Maar toch verloopt mijn visum en moet ik het land uit. Natuurlijk kan ik een studentenvisum aanvragen en het proces beginnen om langer hier te kunnen blijven wonen maar aan de andere kant wil ik ook weer niet te snel settelen. Beslissingen maken is nooit mijn sterkste kant geweest, ik wil echt ergens van overtuigd zijn voor dat ik het doe anders raak ik uit mijn ‘flow’.

Ik heb twee opties in mijn hoofd, of ik ga even Azie in, op vakantie en vanuit daar een nieuw plan verzinnen. Of ik vlieg naar Nieuw Zeeland, eerst even genieten van het land en daarna een working holiday visum aanvragen om er te wonen en werken voor een jaar. Even stil zijn, voelen wat het beste voelt en dan er vol voor gaan!

Ondertussen sta ik even stil bij dit jaar, bij al die mooie herrinneringen die ik heb gemaakt alleen en met anderen.  En wetende dat er weer een nieuw avontuur op mijn pad komt.

 

 

Ben je benieuwd waar mijn volgende avontuur start? Houd dan mijn pagina in de gaten !

closed doors

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s