The Secret

Heb je ooit het gevoel gehad dat je in de ‘flow’ zat, dat goede dingen op jouw pad kwamen, dat het leven met jou mee werkte? Een groot BEDANKT naar jouzelf dan.

Na dat mijn ouders gescheiden waren kwam ik even in een nare tijd terecht, veel stress, paniekaanvallen, chronisch hyperventilatie, een vicieuze cirkel waar ik in vast zat. Maar ik was het ook al snel zat om mij zo te voelen en ik wist dat ik de enige was die dat kon veranderen. Ik geloofde er in dat ik beter zou worden, en heb toen alles er aan gedaan om dat ook zo ver te krijgen, veel zelfhulpboeken, leren over het leven, cursussen volgen en vooral mijzelf leren kennen, waar wordt ik gelukkig van? En inderdaad ik werd beter en wist dat ik nooit meer in die situatie terecht zou komen omdat ik er de controle over heb.

Toen ik net met de HALO startte liep het niet heel goed en al heel gauw had ik een hele grote achterstand. Toen kwam er een keuze op mijn pad, of ik stop, of ik ga keihard werken en ik ga het halen. Ik koos voor het tweede en stelde mijzelf doelen voor, de eerst volgende periode zal ik grotendeels mijn achterstand wegwerken en dat lukte, 7 van de 10 tentamens haalde ik. Mijn volgende doel was, ik zal hoe dan ook mijn propedeuse in het eerste jaar halen zodat ik de zekerheid heb dat ik kan blijven, en ook die haalde ik. Mijn nieuwe doel was, ik ga de HALO in drie jaar afronden, dat kan ik en daar geloof ik in, en ook dat is gelukt (zeker niet zonder vallen en opstaan) tegen iedereen zijn verwachtingen in. Hoe vaak ik wel niet in mijn leven heb gehoord, ‘dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht van jou’, of ‘jij blijft mij verbazen’. Omdat ik weet, dat als ik iets wil en geloof dat het kan en zo ook ga gedragen (LEES: keihard er voor werken), ik het ook echt kan hebben.

‘’ Whatever the mind of men can conceive, it can achieve.’’

Na dat ik steeds meer mijn gevoel begon te volgen kwam ik steeds meer in die ‘flow’, ik voelde mij gelukkig, ik wilde graag goed doen en mijn leven voelde veel soepeler, met minder hobbels op de weg zeg maar. Althans je gaat anders kijken naar die hobbels in je leven, want nare dingen gebeuren altijd alleen je ziet het meer als leermomenten en houd je niet vast aan het nare gevoel wat je er van krijgt. Waarom er shitty dingen gebeuren in een mens zijn leven? Omdat je hier bent om te leren en te groeien. En groei is vaak pijnlijk. Was ik deze persoon geworden als ik niet de pijn had ervaren van mijn ouders hun scheiding? Nee absoluut niet, dus was die pijn nodig voor mij om te groeien.

In Australië leerde ik een vriendin van mij kennen die mij vertelde over Vipassana, een cursus die ik volgens haar ECHT moest volgen. En gelukkig zijn die cursussen verspreid over de wereld en was er dus ook een in de buurt van waar ik zat, Sydney. Ik schreef mij in en was de eerst volgende cursus welkom. Daar leerde ik over ‘energieën’, dat alles wat is, is energie. Ik heb het zelf gevoeld toen ik diep in mijn eigen meditatie zat, dat ik oploste in vibraties van energie in plaats van mijn vaste vorm, mijn lichaam. En dat precies is ook het doel van de cursus, jou aanleren van de wet van de natuur is.

‘’Everything in the universe is energy’’
‘’Energy flows where attention goes’’

Nou geloof ik inderdaad in als jij heel veel energie geeft aan negatieve dingen, die dus ook meer opvallen en dus ook meer voor jouw gevoel op jou af komen. Focus jij op alle positieve dingen, zullen die ook voor jouw gevoel uitvergroten en zijn de negatieve dingen niet meer zo belangrijk. En zo werkt dat mooi op elkaar in, mooie dingen gebeuren, jij geeft er aandacht aan, jij voelt je beter, dan doe je automatisch goede dingen en zo blijft het op elkaar doorwerken. Natuurlijk gebeuren er ook nare dingen maar jij hebt het vertrouwen in jezelf zo goed opgebouwd dat jij gelooft dat het ook weer goed komt. It is all in the mindset.

Nou heb ik laatst een vriendin van mij hier ontmoet die mij vertelde over de documentaire ‘The Secret’, dat zou HET geheim moeten zijn wat bewust voor de mens is achter gehouden en wat de poort is naar alles wat jij wilt. Nou moet ik zeggen dat ik aan de ene kant met heel veel eens bent maar er ook een paar punten zijn waar ik niet mee eens ben of zelfs een beetje sceptisch over bent.

Waar ik sceptisch over ben: Zij geven aan dat als jij iets wilt, en gelooft dat je het al hebt, jezelf visualiseert in die situatie, de juiste energieën op jou afkomen en dat de universum jou geeft waar jij om vraagt mits je er natuurlijk ook voor werkt. Nou moet ik oppassen hoe ik het precies uitleg, dus daarom raad ik aan, als je dit interessant vind, kijk de documentaire of lees de boeken zodat jij je eigen mening kan vormen. Maar waar ik het WEL mee eens ben is dat als jij de MINDSET hebt dat het jou gaat lukken, jij dus ook zo gaat handelen en daardoor al een hele grote stap in de goede richting bent. Waar een wil is, is een weg.

Ik denk dat er namelijk altijd kansen op je pad komen, alleen jij moet wel de stap maken in de juiste richting want alleen jij bent verantwoordelijk voor jouw eigen geluk. Als ik niet in mijzelf geloofde dat ik hier kon werken als turncoach, had ik nooit zo hard gezocht naar zulke banen, had ik nooit gebeld naar het bedrijf, en had ik dus ook nooit bij Delta Brisbane gewerkt.

Nou weet ik dus niet of ik er mee eens bent dat als jij de mindset hebt, het universum jou daadwerkelijk de goede dingen opstuurt. Waar ik wel eens mee bent, is dat als jij de juiste mindset hebt, jij dus ook meer open staat voor nieuwe kansen, meer zelfvertrouwen hebt om er naar op zoek te gaan en dus ook de goede kansen meer gaan opvallen. Loop jij tegen negatieve dingen aan, zie jij met de juiste mindset er een leermoment in, wat jou minder vatbaar maakt voor het gevoel van negatieve ervaringen.

‘’All power is from within and therefore under our own control.’’

In de documentaire geven ze dan ook een voorbeeld van iemand die heel bang is dat zijn fiets gestolen wordt, en er dubbele sloten op doet en die fiets dus daadwerkelijk wordt gestolen. Maar zeg nou eens eerlijk, iedereen heeft toch wel eens meegemaakt dat er wat is gestolen van je? Het is de hoeveelheid negatieve aandacht die jij er op legt en jou dus negatief laat voelen, en er dus meer negatieve dingen gaan opvallen en jij jouw dag of leven er door laat beïnvloeden. Of het voorbeeld van iemand die erg gepest wordt op zijn werk en in zijn vrije tijd vanwege zijn homoseksualiteit. Hoe vaak wordt er aan ons verteld, geef die pesters geen aandacht joh, dan houden ze vanzelf op. Dus ja ik ben sceptisch over het feit dat het universum de controle heeft of jij wordt verpest of niet, het is de mindset dat jij het toelaat dat jij je er naar over voelt en dat gevoel dus daadwerkelijk voed.

Of het voorbeeld die zij geven over de persoon die kanker heeft, zij geloofde dat zij zou genezen, dat zij geloofde dat zij eigenlijk al genezen was en hierdoor dus kanker overwon. Nou vind ik dat een beetje een gevaarlijk voorbeeld want in hoeverre hebben we er echt controle over? En hoe was haar leefstijl? Want ‘voedde’ zij haar lichaam ook met de juiste voedingsstoffen? Want al met al is het een balans van jouw lichaam geven wat die echt nodig heeft en daar komen meer dingen bij kijken als alleen je mindset. Nou weet ik wel dat de mind en body samenwerken, ben jij geestelijk ‘ziek’ voel jij dat ook in je lichaam. Niet voor niks kreeg ik paniek aanvallen en hyperventilatie, dat was omdat ik verdriet had, woede had en onwijs veel stress in mijn lijf ervaarde. Hoe meer jij geestelijk in balans bent, hoe meer jij lichamelijk in balans bent.

Of dit ander simpel eigen voorbeeld, ik ging laatst naar de bibliotheek omdat ik een boek wilden lezen over het ‘leven’. Al heel gauw, vond ik de juiste plek om te zoeken en het eerste boek wat mijn ogen aantrok pakte ik en bleek uiteindelijk een boek te zijn waar ik nu veel van leer. Of het universum daar voor heeft gezorgd? Mweh. Het boek was daar al, ongeacht mijn mindset, maar door mijn open mindset ging ik naar de bibliotheek, zag ik het boek en pakte ik het.

Het gevaarlijke wat ik aan de documentaire vind, is dat het mensen die het nog niet helemaal begrijpen het dus ook anders gaan opvatten en hier door keer op keer teleurgesteld worden dat het dus ook niet werkt.

Het enige wat ik weet en kan vertellen is dat positiviteit veel fijner is voor jezelf. Als je goed doet, voel jij je ook goed, en vallen alle goede dingen ook meer op. Geef jij meer aandacht aan de positieve punten van mensen om je heen, zal je die ook meer zien, wat ook weer positief op de persoon zelf werkt. En dat leid natuurlijk naar nog meer positief gedrag van die persoon. Ook als juf heb ik dit ervaren en weet ik dat het werkt.

Want uiteindelijk willen wij allemaal goed doen, willen wij allemaal waardering krijgen, dat zit simpelweg in de natuur van de mens. En zo zijn er nog heel veel voorbeelden die ik zou kunnen geven maar ik hoop dat mijn punt duidelijk is.

Al met al willen wij allemaal geluk, maar de keuze ligt bij jou zelf, waar geef jij de aandacht aan? Alles wat je niet hebt, of alles wat jij WEL al hebt in je leven?

images1308569821.jpg

6 gedachtes over “The Secret

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s