Vipassana

Vanaf morgen ben ik 10 dagen offline om een meditatie cursus te volgen, en niet zomaar een meditatie cursus, maar ‘Vipassana’.

Vipassana is een meditatietechniek die zo’n 2500 jaar geleden is ontstaan. Het woord ‘vipassana’ bestaat uit twee begrippen, Vi en Passana. Passana beteken ‘ zien’ en verwijst naar intuitief begrijpen van de werkelijkheid, Vi-Passana is een speciale vorm van zien: dingen te zien zoals ze werkelijk zijn.
Het is een proces van zelfobservatie met als de doel de geest te zuiveren van negativiteit en onzuiverheden als woede, haat, hebzucht en angst. Naarmate die minder worden, komen positieve eigenschappen zoals wijsheid, liefde, mededogen, vreugde en gelijkmoedigheid meer tot ontwikkeling.

Ik kan er nog niet heel veel over vertellen omdat ik nog niet ervaren heb en dus ook nog niet heel veel wil vertellen er over. Ik hoop jullie meer te kunnen delen over Vipassana na mijn eigen ervaring.

Vind ik het spannend? Ja, zeker maar ik kijk er ook erg naar uit. Ik laat het volledig op mij af komen en ga deze uitdaging met volle 100 procent aan.

Tot over twee weken !

Een gedachte over “Vipassana

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s