Bondi Beach

​Je weet wel, dat beroemde strand in Australië waar Bondi Rescue wordt opgenomen?

Nou moet ik toegeven dat ik nog nooit in mijn leven dat programma heb gekeken maar omdat ik toch naar Bondi Beach ging heb ik mij toch maar even kort er in verdiept. Gewoon uit nieuwsgierigheid om te weten of het nou echt zo er aan toe gaat zoals zij op tv laten zien.

Dus lag ik heerlijk op het strand te genieten en ja hoor, daar komt de eerste helikopter voor bij vliegen. En een tijd later weer, en zo blijft het eigenlijk gedurende de dag door gaan. Voor mij werd meteen al een ding duidelijk, deze meid gaat dus mooi niet verder dan navelhoogte dat water in he! (Haaien, kwallen of wat dan ook, mij niet gezien).

Vervolgens komt er een helikopter wel heel laag vliegen, nou begint het toch meer op Bondi Rescue te lijken, zal er een haai zijn? De zee is ook best druk, de golven zijn hoog en al gauw komt er een mannetje van het rescue team aan rijden. Met zijn Australische accent begint hij in zijn luidspreker te praten dat de mensen uit het water moeten komen en alleen maar tussen de rode vlaggen in mogen zwemmen.

Natuurlijk zijn er altijd een aantal eigenwijze toeristen die denken, ach joh ik red me wel, en dan komt er een meneertje met zijn rescue surfboard aan rennen en red die mevrouw uit het water. Ik heb denk ik geen moment rustig met mijn ogen dicht gelegen want ik was veel en veel te nieuwsgierig wat er nou allemaal om mij heen gebeurde. En dan denk ik, jeetje Nien, wat gaaf dat je dit ineens in het echt ziet (zolang er ieder geval geen ernstige dingen gebeuren).

Maar wat is er dan zo gaaf aan Bondi Beach?

1. Het is groot en mooi

Het beroemde cirkelvormige strand is een ware mekka voor zon en surfliefhebbers. Het is groot, het voelt echt nooit te druk ook al wordt het dagelijks door vele toeristen en lokale bewoners bezocht. Daarbij wordt het strand ook onwijs goed onderhouden, het is schoon en hier door blijf je de schoonheid van de natuur zien.


2. De sfeer is top!

Door dat het dus zo groot is, heb ik het zelf niet als te toeristisch ervaren maar juist heel erg relaxed. Iedereen doet lekker zijn eigen ding, vriendinnen spreken af, gezinnen zitten er ook, actieve mensen die op het strand of op de boulevard hardlopen maar er is ook mogelijkheid om beachvolleybal te spelen. En dan heb ik het nog niet over het kleine fitnessgedeelte waar je de kans hebt om heerlijk buiten te trainen met het strand als uitzicht

3. De boulevard

De boulevard is een ware vorm van kunst geworden waarbij je, je ogen uit kijkt. Zo loopt er een gehele muur van het begin tot het eind vol met onwijs mooie kunstwerken gemaakt met graffiti. Langs de boulevard zijn er ook leuke winkeltjes en cafés waar je lekker kan relaxten.


4. Bondi Icebergs Pool

De zee kan nog wel eens druk zijn, en dan wordt er vaak ook maar een klein stuk ‘vrijgegeven’ tussen de rode vlaggen om te mogen zwemmen. Het alternatief hier voor is natuurlijk de ‘ Ocean pool’ ! Dat is een zwembad met zeewater, hoe bijzonder is dat? Daarbij kijk je ook nog eens uit over het strand en de zee wat het plaatje helemaal compleet maakt.

5. De Bondi to Coogee walk!

6 kilometer langs de kust van Australië waarbij je, je ogen uit kijkt. Ik vind het een onwijs fijne loop, het is niet te lang, je hebt een heerlijke wind vanuit de zee waar door het niet te heet is (smeer je wel goed in!)  en het uitzicht is gewoon zo mooi! Heel veel mensen lopen de Bondi to Coogee walk om het uitzicht te zien en langs de vele stranden te lopen en te liggen die je tegen komt. Maar onderweg is er ook de mogelijkheid om fitness oefeningen te doen die er geplaatst zijn. Hier door wordt het ook wel als een trainingsparcour gebruikt voor mensen die willen trainen. En kijk nou is naar de voordelen, het is buiten, je hebt een onwijs mooi uitzicht, het is gratis en er zijn genoeg die het doen dus je hoeft je totaal niet ongemakkelijk te voelen!

Het is wel duidelijk dat ik een fan ben van Bondi Beach. Ben jij er wel eens geweest en hoe heb jij het ervaren?

Laat een reactie hier onder weten wat je er van vind, ik ben er onwijs nieuwsgierig naar!

Een gedachte over “Bondi Beach

  1. Hoi, ik vond het echt super gaaf. Wat ik graag deed is tot mijn neus in het water. Dan kwam ik op het strand en rolde ik mij in het zand. Zo leek het net alsof ik een baard had. Echt super leuk. Ik ben nooit gered, maar dat hoefde ook niet. Leuk he!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s